Eén truck, twee trucks, drie trucks.
Vroeger zeiden ze altijd dat je in San Francisco geen plaat kan werpen zonder een DJ te raken. En nu? Je kunt geen taco werpen zonder een foodtruck te raken.
De gemiddelde opstartkosten van een restaurant met een vaste locatie is $500.000. Voor een foodtruck komt dit bedrag dichter bij de $100.000.
Breng het naar de straat.
De familie van Bobby Hossain had een Thais restaurant voordat ze naar hun huidige Phat Thai foodtruck zijn omgeschakeld, “Op het moment dat we de berekeningen hadden gemaakt was verhuizen naar een foodtruck de logische stap.”
Phat Thai en andere foodtrucks denken dat de acceptatie van betaalkaarten hun groei heeft aangewakkerd.
Hou het in beweging.
“Tijdens de lunch draait het allemaal om snelheid. De klanten willen iets lekkers maar wel snel. Betaalkaart transacties houden de rij in beweging. En dat is voor ons ook beter. Wij moeten 100 lunches serveren om kostendekkend te zijn en ons doel is 200. Dat zijn een heleboel Thaise stokjes in 90 minuten.”
Kaartlezer = doorbraak.
Doordeweeks werkt de familie van Bobby rond lunchtijd in het financiële district. Op vrijdag werken ze op het Off the Grid feesttent evenement in Fort Mason.
“Vrijdag is anders dan de lunch drukte. Het wordt druk, zeker weten, maar mensen nemen de tijd om te beslissen. Ze besteden meer tijd aan de verschillende eetkeuzes. Maar één ding is hetzelfde—acceptatie van betaalkaarten is noodzakelijk. Vóór ze ook maar naar het menu hebben gekeken vraagt minstens 1 op de 10 klanten, ‘accepteert u ook betaalkaarten? Ik heb geen contant geld.’”
Waar kunt u ze vinden.
Bekijk de kaart op offthegrid.com voor de 35+ foodtruck evenementen verspreid over de San Francisco Bay Area.